Forse nabetalingsverplichting afrekening servicekosten Opaallaan

Bij de servicekostenafrekening 2023 moet een groot deel van de huurders en zeker die van onzelfstandige eenheden fors bij betalen. Dat komt door de sterk gestegen energieprijzen in 2023. Eind december 2022 liepen de groepscontracten die DUWO had met Greenchoice af en moesten deze op de top van de markt opnieuw afgesloten worden. In jouw eindafrekening zie je dit met name terug in de hoogte van de individuele en collectieve elektrarekening.

Overheidscompensatie sterk gestegen kosten elektra en gas

Daarbij heeft de overheid ter compensatie voor de sterk gestegen energiekosten voor 2023 voor zelfstandige eenheden € 320,- en onzelfstandige eenheden € 160,- uitbetaald. DUWO heeft, omdat dit te lang duurde, alle huurders een voorschot betaald van € 320,- maar vordert de door haar te veel betaalde € 160,- terug van huurders van onzelfstandige eenheden.

De afrekeningen per complex 

De administratie van DUWO stuurt de BC van een complex, en bij het ontbreken daarvan, aan Duwoners, een zeer uitgebreide set stukken. Ook geeft DUWO een duidelijke toelichting. Deze stukken kun je inzien in jouw persoonlijke omgeving in Lasso. Daar vind je de afrekening servicekosten van 2023 en ook van voorgaande jaren: https://www.duwoners.nl/mijn-duwoners/ DUWO heeft door administratieve problemen nog niet alle complexen afgerekend (dat had voor 1 juli 2024 moeten zijn gebeurd) dus het kan zijn dat jouw complex nog niet in Lasso staat.

Verhoging voorschot servicekosten per 1 juli 2024 

Per 1 juli worden het voorschot servicekosten flink verhoogd op de posten gas / verwarming en elektra. Omdat dan al een half jaar voorbij is, is de verwachting dat ook over 2024 een nabetaling zal moeten plaatsvinden.

Nog vragen 

Heb je na het bestuderen van de je individuele servicekostenafrekening 2023 én het checken van de stukken van je complex (Lasso) 2023 nog vragen dan adviseren we je om contact op te nemen met DUWO. Kom je er niet uit met DUWO meldt dit dan aan info@duwoners.nl

Het staat elke huurder vrij om indien deze het niet eens is met de servicekostenafrekening een procedure te starten bij de huurcommissie. Zie Servicekosten en kosten voor gas, water en elektriciteit | Huurders | Huurcommissie